Δρ. Πωλ Φαρατζιάν PhD, MSc , Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Εμπορικός Διευθυντής nutrimed Ltd .


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ο Δρ. Πωλ Φαρατζιάν είναι Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διατροφής – Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen στη Σκοτία στο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, με αντικείμενο την Αθλητική Διατροφή και το Μεταβολισμό.Είναι επίσης Διδάκτορας του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.Από το 2003 έως το 2005 εργάστηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ως Επιστημονικός Συνεργάτης του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, ως διδακτικό προσωπικό στο μάθημα της διατροφικής αξιολόγησης και συνεργάτης στο μάθημα της Διατροφικής Αγωγής. Από το 2008 έως και σήμερα είναι επιστημονικός και ερευνητικός συνεργάτης της Μονάδας Διατροφής του Ανθρώπου του τμήματος στο Τμήμα Επιστήμης τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.Από το Μάιο του 2006 λειτουργεί το διαιτολογικό του γραφείο στη Γλυφάδα.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

  • Έλεγχος Βάρους – Αδυνάτισμα
    Αντιμετώπιση παιδικής παχυσαρκίας
    Αντιμετώπιση κλινικών περιστατικών (Σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, γαστρεντερολογικά νοσήματα, υπερλιπιδαιμίες, λιπώδης διήθησης ήπατος)
    Αθλητική διατροφή
    Μετρήσεις σύστασης σώματος
    Μέτρηση του μεταβολικού Ρυθμού
    Διατροφική παρακολούθηση εγκύων και θηλαζουσών

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά:

  • Farajian P, Kavouras SA, Yannakoulia M, Sidossis LS. Dietary intake and nutritional practices of elite Greek aquatic athletes. Int J Sports Nutr, 2004.
  • Cardinale M, Leiper JB, Farajian P, Heer M. Whole body vibration can reduce calciuria induced by high-protein intakes and may counteract bone resorption: a preliminary study. J Sport Sci, 2007.
  • Farajian P, Renti E, Manios Y. Anthropometric indices in relation with cardiovascular disease risk factors in young Greek females. Br J Nutr, 2008.
  • Farajian P, Katsagani M, Zampelas A. Short-term effects of a snacks including dried prunes on energy itnake and satiety in normal-weight individuals. Eat Behav, 2010.
  • Farajian P, Karasouli K, Risvas G, Panagiotakos D, Zampelas A. Repetability and validity of a food frequency and dietary habits questionnaire in children. Circulation, 2009
  • Farajian P, Risvas G, Karasouli K, Pounis GD, Kastorini CM, Panagiotakos D, Zampelas A. Very high childhood obesity prevalence and low adherence rates to the Mediterranean diet in Greek children: The GRECO study Atherosclerosis, 2011.
  • Magriplis E, Farajian P, Pounis GD, Risvas G, Panagiotakos DB, Zampelas A. High sodium intake of children through “hidden” food sources and its association with the Mediterranean diet: the GRECO study J Hypertension, 2011.
  • Διατροφικές συνήθειες και δείκτες παχυσαρκίας που επηρεάζουν τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης στα παιδιά: μελέτη GRECO (Greek Childhood Obesity study). Π. Φαρατζιάν, Δ. Παναγιωτάκος, Γ. Ρίσβας, Β. Μπουντζιούκα Α. Ζαμπέλας. Αθήρωμα. 2011.
  • Farajian P , Panagiotakos DB , Risvas G, Karasouli K, Bountziouka V, Voutzourakis N , Zampelas A. Socioeconomic and demographic determinants of childhood obesity prevalence in Greece: the GRECO Study Publ Health Nutr, 2012.
  • Risvas G, Papaioannou I, Panagiotakos DB, Farajian P, Bountziouka V, Zampelas A. Perinatal and family factors associated with preadolescence overweight/obesity in Greece: The GRECO study J Epidemiol and Global Health, 2012.
  • Farajian P, Panagiotakos DB, Risvas G, Malisova O, Zampelas A. Hierarchical analysis of dietary, lifestyle and family environment risk factors for childhood obesity: the GRECO study. Eur J Clin Nutr, 2014.

Επίσης περιλαμβάνει τη συγγραφή των παρακάτω κεφαλαίων σε ακαδημαϊκά συγγράμματα:

  • Διατροφική Αξιολόγηση, Γ. Μανιός Ιατρικές Εκδόσεις Πασχαλίδη, 2006
  • Διαιτητική διαχείριση υπέρβαρου ασθενούς.  Α. Ζαμπέλας, Ιατρικές Εκδόσεις Πασχαλίδη, 2013
  • Mediterranean diet and dietary sodium intake, Springer Science, 2013
  • Mediterranean diet in children and adolescents, Elsevier, 2014

Παράλληλα, αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, ενώ εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Δρ. Πωλ Φαρατζιάν , PhD, MSc

A.Μεταξα &  Γρ. Λαμπράκη 19, Γλυφάδα

Τηλ: 210 8982122

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *