Συνταγή για Ζαχαρόπαστα απο την Ντίνα Νικολάου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Είναι η τέλεια ζύμη για να διακοσμήσουμε τούρτες, cup cakes και μπισκότα. Μπορούμε να την χρωματίσουμε με διάφορα χρώματα και να την διατηρήσουμε για αρκετό καιρό τυλιγμένη σε μεμβράνη.
Χρόνος Προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος Εκτέλεσης: 20΄

Υλικά:
για 1 κιλό πάστα
1 κιλό ζάχαρη άχνη
50 ml νερό
140 γραμ. γλυκόζη
2 φύλλα ζελατίνας των 10 γραμμ.
30 γραμ. μαργαρίνη
1 κάψουλα βανίλιας
15 ml γλυκερίνη βρώσιμη (την βρίσκουμε στα φαρμακεία)

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό βαθύ μεταλλικό μπολ ρίχνω το νερό και τα φύλλα της ζελατίνας και τα αφήνω να μαλακώσουν καλά και όσο γίνεται να διαλυθούν.
Βάζω το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Προσθέτω τη γλυκόζη ανακατεύοντας απαλά με ένα πινέλο σιλικόνης. Προσθέτω τη μαργαρίνη, τη γλυκερίνη και τη βανίλια και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα, κατεβάζω το μπολ από τη φωτιά.
Σε μια μεταλλική λεκάνη ρίχνω τη μισή ποσότητα ζάχαρης, κάνω μια μικρή λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνω το μείγμα της γλυκόζης. Ανακατεύω με κυκλικές κινήσεις παίρνοντας ποσότητα ζάχαρης από τα πλάγια και φέροντάς τη προς το κέντρο μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με το υγρό και να δημιουργηθεί μια ομοιογενής μπάλα.
Σε μια λεία επιφάνεια (στον πάγκο της κουζίνας) αδειάζω την υπόλοιπη ζάχαρη. Τοποθετώ τη ζαχαρόπαστα στο κέντρο και αρχίζω να ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να ενσωματώσω όλη την υπόλοιπη ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη.
Κόβω την ζαχαρόπαστα σε όσα κομμάτια θέλω (ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλω να φτιάξω) και την χρωματίζω με 3-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπαστικής.
Ανοίγω σε φύλλο το κάθε χρώμα, με τη βοήθεια του πλάστη (αν χρειαστεί πασπαλίζω με λίγη επιπλέον άχνη για να μη κολλήσει, όπως κάνω και με το άνοιγμα των φύλλων για πίτες) και διακοσμώ τις δημιουργίες μου.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1956#r=edit-tid-4-71/page=2&page=NaN

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *